2013

1. Schimbarea denumirii, modificarea strategiei asociației și construirea unui nou site Geopolitics.ro

Asociatia ASAGRIAnul 2013 a venit pentru Asociația ASAGRI cu o schimbare de strategie, de site și inclusiv de denumire.

În toamna lui 2010, când am înființat Asociația ASAGRI, am gândit o strategie pe câțiva ani de zile care implica promovarea domeniului geopoliticii în rândul tinerilor din România prin intermediul site-ului geopolitics.ro, a conferințelor și evenimentelor organizate de noi și a școlii de vară Geopolitics.  Am încercat să nu ne stabilim obiective prea înalte, pentru a nu fi dezamăgiți că nu le-am îndeplinit, mai ales că porneam de la zero, neavând resurse și nici sprijin din partea vreunei facultăți sau organizații. Din afara asociației existau zvonuri cum că nici aceste obiective nu vor putea fi îndeplinite.

Așa că ne-am numit simplu: ASAGRI, adică Asociația Studenților și Absolvenților în Geopolitică și Relații Internaționale și am început să lucrăm și să încercăm să realizăm ceea ce ne-am propus.

În noiembrie 2012, am fost puși în situația de a ne opri puțin din munca noastră și de a ne uita la ceea ce am realizat în urma celor doi ani  de când asociația există și este activă. Momentul de declanșare a necesității momentului de reflecție a fost lansarea volumului “Evoluții geopolitice în spațiul islamic”, volum ce reunește studiile participanților la Școala de Vară Geopolitics 2012. A fost momentul în care ne-am dat seama că începem să ne depășim obiectivele pe care ni le-am stabilit acum doi ani, cartea amintită făcând ca școala de vară să pară ceea ce unii ar putea numi un think tank prin ideile și analizele prezentate în acele studii.

Bilanțul celor doi ani suna în felul următor:

- un portal de analize geopolitice cu peste 3.000 de vizitatori unici pe lună și peste 260 de articole și analize geopolitice publicate (portalul Geopolitics.ro);

- o comunitate de peste 2100 de persoane care apreciază articolele și analizele geopolitice publicate; (pagina de Facebook Geopolitics.ro);

-  11 evenimente, conferințe și dezbateri organizate, în care au fost invitate personalități din domeniul relațiilor internaționale și geopoliticii, printre care menționăm pe: domnul academician Mircea Malița; Excelența Sa, domnul ambasador Dumitru Preda; domnul Niels Schnecker; domnul Alex Berca; domnul Nicholas Dima; Excelența Sa, domnul prof. dr. Bahador Aminian, ambasadorul Republicii Islamice Iran la București; domnul Vasile Simileanu; domnul Corneliu Vlad; doamna Gabriela Ioniță ș.a. ;

două ediții ale Școlii de Vară GEOPOLITICS, la care au participat peste 60 de tineri în total și personalități precum: domnul Tahsin Gemil, doamna Dona Tudor, domnul general (r) Mircea Chelaru, domnul general (r) Gheorghe Văduva, domnul Nicolae Iordan Constantinescu, domnul Cristian Barna, domnul amiral Romulus Hîldan, domnul comandor Ștefan Georgescu, domnul colonel Ion Petrescu, doamna Sevinci Gemaledin, domnul Cristian Jura, domnul Vasile Ionescu, domnul Viorel Zaharia ș.a.

editarea și publicarea volumului “Evoluții geopolitice în spațiul islamic”, volum ce reunește studiile realizate de participanții la Școala de Vară GEOPOLITICS 2012.

Toate acestea și faptul că  obiectivele noastre fuseseră deja atinse ne-au determinat să ne gândim la o nouă strategie pentru următorii ani. Ne-am dat seama că pentru a putea dezvolta organizația, trebuie să ne setăm obiective mai mari.

Astfel, am considerat necesar să ne schimbăm și denumirea. Ne păstrăm acronimul ASAGRI. Vom fi în continuare Asociația ASAGRI, însă aceasta înseamnă Asociația de Analize Strategice, Analize Geopolitice și Relații Internaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*